KEFALONIA 2002 - The experience

Juni 2002.

Al bij de eerste lentezon gaan onze gedachten naar een nieuwe bike experience. Omdat we dit jaar te ongeduldig zijn, willen we nog voor de zomer een nieuwe bestemming vinden.

Na een tijdje komen we tot de conclusie dat we terug een eiland willen verkennen, het klinkt avontuurlijker en het is toch zo zalig om je na een zware fietsdag af te koelen aan een prachtig verlaten strandje.

Uiteindelijk komen we uit op Kefalonia, een pareltje tussen de Ionische eilanden. Het is een veelzijdig eiland: zowel ruwe en bergachtige gebieden als groene en fietsvriendelijke landschappen, tamelijk onbekend en voorlopig nog gespaard van het massatoerisme, er zijn verschillende prachtige stranden die tot de mooiste van de Griekse eilanden behoren en het eiland is ideaal van oppervlakte om het op een week rond te fietsen.

Dat het niet toeristisch is ondervinden we al snel. Het is al een ganse opdracht om tot ginder te geraken: er zijn geen rechtstreekse chartervluchten te vinden, alleen een paar combinaties met de lijnvluchten van Olympic Airways blijken mogelijk. Het wordt ook een echte zoektocht naar goede fietsen, na heel wat heen en weer getelefoneer en gemail komen we terecht bij Pantelis Ioannides de eigenaar van Panbike in Argostoli, de hoofdstad van Kefalonia.
Hij garandeert ons fietsen van de juiste grootte.

Nu nog een route uitstippelen. We lezen een aantal reisbrochures en keren het internet binnenste buiten naar informatie en reisverslagen van andere fietsers. Met al deze gegevens en een gedetailleerde kaart van Kefalonia naast ons hebben we al snel een traject klaargestoomd. Zoals gewoonlijk proberen we er ook een uitdaging tussen te plannen, dit jaar is dat de beklimming van de berg Enos, met zijn 1620 m het hoogste punt van dit eiland.

Ga snel naar het reisverslag waar je kan lezen hoe prachtig dit eiland wel was!

 HOME     ROUTE