CORFU 2000 - The experience

September 2000.

Het weer in Corfu is aangenaam warm in deze periode van het jaar en aangezien alles nog volop in bloei staat, vergeet je dat de zomer eigenlijk al voorbij is. Door zijn goed aangelegde en vernieuwde wegen is Corfu een echt fietsparadijs waar zowel de toerist als de sportieve mountainbiker aan zijn trekken komt.

Het is begin juni 2000 en op een zonnige lentedag beginnen de vakantiekriebels hun werk te doen en start de zoektocht naar een toffe, liefst actieve vakantie. Piet loopt al een tijdje met het idee om een fietstocht te doen maar verder dan dat kwam het nooit. Een mailtje naar ex-werkcollega Gert maakt al snel duidelijk dat ook hij een fietsreis ziet zitten. De zoektocht naar een geschikte plek begint via de brochures van organisaties gespecialiseerd in fietsreizen.

Het moet een ontspannende rit worden, niet al te lastig maar toch pittig genoeg om een weekje te vullen. We focussen ons in het begin vooral op de ons omringende landen, maar door het risico op slecht weer dalen we vlug af naar 'zonzekere' streken en voor we het beseffen is onze blik gericht op de Griekse eilanden. Aan de hand van quoteringen uit de reisbrochures en de info die we vinden op internet wordt het Corfu.

Corfu voldoet volgens ons volledig aan de vooropgestelde voorwaarden. We kiezen half september als periode omdat het dan ginder al iets minder warm is. Verschillende reisorganisaties bieden all-inclusive fietsarrangementen aan, we besluiten het avontuur iets groter te maken en enkel het vliegtuigticket en de fietsen te boeken. Op deze manier kunnen we zelf de route bepalen en moeten we zelf onze bagage vervoeren.

Gert doet wat research op internet en vindt al vlug een aantal fietsverhuur-organisaties op het eiland. Aangezien we beiden groot van gestalte zijn willen we toch zeker zijn dat de fietsen de goeie maat hebben. Verschillende mailtjes en telefoontjes moeten duidelijkheid brengen, het komt in orde volgens de Grieken maar bij ons blijft toch enige twijfel...
Fietszakken en bagagedragers zijn niet te huur ginder en dus nemen we die mee vanuit BelgiŽ.

We kunnen vertrekken...

 HOME     ROUTE